banner-espa

Διπλή βράβευση των λύσεων «Γνώμων Πληροφορικής AE»

λάμψη δύο σημαντικών βραβείων, ενός χρυσού και ενός αργυρού, περιβάλλει την Ολοκληρωμένη λύση για την αυτόνομη διαβίωση που υλοποιεί σε δήμους της χώρας η εταιρία «Γνώμων Πληροφορικής ΑΕ» (Gnomon Informatics SA) και αφορά σε ηλικιωμένους, μοναχικά άτομα και άλλες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες πολιτών στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας.
Στην απονομή των εφετινών βραβείων Best City Awards 2017 (2η χρονιά) που πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, η εταιρία «Γνώμων ΑΕ», ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη Θεσσαλονίκης και ο Δήμος Μεταμόρφωσης Αττικής βραβεύτηκαν για τις ολοκληρωμένες λύσεις αυτόνομης διαβίωσης που έχουν υιοθετήσει και λειτουργούν επιτυχώς προς όφελος εκατοντάδων δημοτών τους.
Πρόκειται για ένα καινοτόμο ηλεκτρονικό σύστημα που απαντά στις ανάγκες της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας το οποίο υλοποιούν τα τελευταία τρία χρόνια οι δήμοι σε συνεργασία με την «Γνώμων ΑΕ» κι αφορά στην απομακρυσμένη φροντίδα ηλικιωμένων, οι οποίοι διαμένουν μόνοι -την ημέρα ή όλο το 24ωρο- αλλά και στη παρακολούθηση των παραμέτρων της υγείας τους που κρίνονται απαραίτητες για την ασφάλειά τους. Η ολοκληρωμένη αυτή λύση παρέχει τα μέσα (ανιχνευτής θέσης GPS,συσκευές κλήσης SOS κι ελέγχου, «κουμπί πανικού», πιεσόμετρα κα) για να παρακολουθούνται ενδείξεις και συμπτώματα στο σπίτι ή σε όποιον άλλο χώρο κινούνται αυτά τα άτομα, έτσι ώστε να νοιώθουν ασφαλείς, να μπορούν να εντοπιστούν έγκαιρα, να ειδοποιούν σε περίπτωση πτώσης τους και όταν παραστεί έκτακτη ανάγκη να καλούν το κέντρο 24ωρης παρακολούθησης ή να ενεργοποιείται αυτό όταν διαπιστώνεται ότι τα άτομα δεν απαντούν, και να τους παρέχεται υποστήριξη, ειδοποίηση συγγενών ή γειτόνων, ΕΚΑΒ, πυροσβεστικής ή αστυνομίας.
Δεκάδες δήμοι από όλη τη χώρα είχαν δηλώσει συμμετοχή με τα προγράμματα και τις δράσεις που υλοποιούν, στα εφετινά «Best City Awards», τα οποία επιβραβεύουν καινοτομία και ποιότητα ζωής στις πόλεις. Οι δήμοι Πυλαίας-Χορτιάτη Θεσσαλονίκης και Μεταμόρφωσης Αττικής συμμετείχαν στην ενότητα Liveable city στην κατηγορία που αφορά την Υγεία και «τις δράσεις, έργα ή και IoT Applications για την αναβάθμιση της ιατροφαρμακευτικής παρακολούθησης και εξυπηρέτησης των πολιτών» και στην υποκατηγορία για την «υλοποίηση του συστήματος τηλεπρόνοιας / τηλεπαρακολούθησης για υποστήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων πολιτών».


Στο Δήμο Μεταμόρφωσης Αττικής απονεμήθηκε το Gold Βραβείο για το «Κοινωνικό ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα του Δήμου Μεταμόρφωσης» και στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη το Silver βραβείο για τις «Υπηρεσίες Δικτύου Κοινωνικής Φροντίδας Δημοτών Δ. Πυλαίας-Χορτιάτη, Ε-βοήθεια Στο Σπίτι».
Το βραβείο για την «Γνώμων Πληροφορικής ΑΕ» παρέλαβε ο ιδρυτής – γενικός διευθυντής της εταιρίας, κος Κωστής Καγγελίδης. «Η βράβευση των Δήμων που παρέχουν προηγμένες υπηρεσίες αυτόνομης διαβίωσης σε δημότες τρίτης ηλικίας, δείχνει την κατανοήση του μεγάλου προβλήματος της αυτόνομης διαβίωσης των ηλικιωμένων σε καθεστώς οξυμένων οικονομικών συνθηκών και δομικών κοινωνικών αλλαγών στην ελληνική οικογένεια. Για όλη την ομάδα της Γνώμων ΑΕ, η βράβευση μας δίνει ικανοποίηση αλλά και δύναμη να επεκτείνουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες αξιοποιώντας τις σύγχρονες εξελίξεις στο χώρο του IoT και του eHealth”. Ολοι μπορούν να έχουν αυτονομία στη ζωή τους. Μία ανεξάρτητη διαβίωση μέσω μίας συνεχούς και από μακριά υποστήριξης» ανέφερε ο κος Καγγελίδης.
Η «Γνώμων ΑΕ» παρέχει λογισμικό κοινωνικής φροντίδας, ενισχύοντας τους εργαζόμενους στο Δήμο και τις κοινωνικές του δομές και στους πολίτες με εφαρμογές τηλεφροντίδας που βοηθούν στην ανεξάρτητη διαβίωση. Προσφέρει επίσης τα ίδια προηγμένα συστήματα σε άλλους δύο δήμους καλύπτοντας συνολικά 400 ηλικιωμένους.

Ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, κος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, παραλαμβάνοντας το βραβείο στην τελετή απονομής των Best City Awards.

O δήμαρχος Μεταμόρφωσης Αττικής, κος Μιλτιάδης Καρπέτας, ο συντονιστής της Κριτικής Επιτροπής των Best City Awards, κος Κωνσταντίνος Μάντζιος, και ο γενικός διευθυντής της «Γνώμων Πληροφορικής ΑΕ», κος Κωστής Καγγελίδης, παραλαμβάνοντας το Gold βραβείο.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις:
Φανή Μόσχου,
Γνώμων Πληροφορικής Α.Ε.
2310 804150
f.moschou@gnomon.com.gr

Skip to content