Μετάβαση στο περιεχόμενο
 

 


  Επιστροφή

  Σημαντικό διεθνές συμβόλαιο στον χώρο της ηλεκτρονικής υγείας για την Γνώμων Πληροφορικής Α.Ε.

  Η Γνώμων Πληροφορικής Α.Ε. κερδίζει σημαντικό διεθνές συμβόλαιο στον χώρο της ηλεκτρονικής υγείας

   

  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 25 Οκτωβρίου 2016 

  Στους τρεις τελικούς νικητές του διαγωνισμού που προκηρύχθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου  Decipher PCP συμπεριλαμβάνεται η ελληνική εταιρία «Γνώμων Πληροφορικής Α.Ε.» με το καινοτόμο σύστημα openDecipher που ανέπτυξε στο χώρο της ηλεκτρονικής υγείας.

  Η «Γνώμων Πληροφορικής A.E.»  διακρίθηκε αρχικά, ανάμεσα σε 22 συμμετέχοντες σε διεθνή διαγωνισμό, υπό την αιγίδα τριών συστημάτων υγείας (ESTAV CENTRO Ιταλία, TISCALUT Ισπανία  και CMFT-TRUSTECH Ηνωμένο Βασίλειο) που έγινε στο πλαίσιο του έργου Decipher PCP κι αφορά τις εφαρμογές mHealth στην ηλεκτρονική υγεία.

  Μετά την αξιολόγηση του σχεδιασμού και του πρωτοτύπου  της λύσης που πρότεινε η «Γνώμων», πέρασε σε τρείς φάσεις :  Από τους 27 στους 9 συμμετέχοντες , από τους 9 στους 6 και τώρα στους 3 τελικούς νικητές του διαγωνισμού. Αυτή είναι η πρώτη επιτυχία ελληνικής εταιρείας στο εργαλείο PreCommercial Procurement που υιοθετείται από ευρωπαϊκούς οργανισμούς στα πλαίσια των πολιτικών ανάπτυξης της καινοτομίας στην ΕΕ.

  Το οpenDECIPHER το οποίο ανέπτυξε η «Γνώμων Πληροφορικής A.E.», είναι μια mΗealth λύση που επιτρέπει στον πολίτη/ασθενή να τηρεί το ιατρικό του ιστορικό, να έχει πρόσβαση στην ιατρική πληρoφορία που διαθέτει το σύστημα υγείας για αυτόν και τους οικείους του (ιατρικές συνταγές και εξετάσεις) και επίσης του επιτρέπει να ενεργοποιεί υπηρεσίες του συστήματος υγείας. Μια λίστα πληροφοριών όπως παθήσεις, αλλεργίες, εγχειρίσεις, εμβολιασμοί κ.α. απαρτίζουν το συνοπτικό ιατρικό ιστορικό του πολίτη/ασθενούς, το οποίο διαχειρίζεται και κοινοποιείται σε επιλεγμένους θεράποντες ιατρούς από τον ίδιο τον πολίτη/ασθενή ενώ  συνδεδεμένες έξυπνες συσκευές IoT όπως πιεσόμετρα, γλυκοζόμετρα, βηματομετρητές  κ.α. συλλέγουν και αποθηκεύουν πληροφορίες απευθείας στο ιστορικό του πολίτη/ασθενούς ώστε τα  πλάνα θεραπευτικής αγωγής να παρακολουθούνται αποδοτικά από τους θεράποντες ιατρούς. Με καθημερινές ειδοποιήσεις στο κινητό τηλέφωνο με την μορφή υπενθύμισης το openDECIPHER υποδεικνύει τις ενέργειες που πρέπει να πραγματοποιήσουν οι ασθενείς για την ορθή τήρηση της θεραπευτικής αγωγής.

  Το openDECIPHER βασίζεται στην τεχνολογική πλατφόρμα eHealthPassTM, τον κεντρικό πύρινα της επενδυτικής δράσης της «Γνωμων Πληροφορικής Α.Ε.». Το eHealthPassTM  δημιουργώντας γέφυρες μεταξύ συστημάτων αλλά και συσκευών (Internet of Things)  βασιζόμενο σε πρότυπα που αναπτύσσονται από διεθνείς οργανισμούς όπως το IHE και το HL7 έχει ως βασική σχεδιαστική φιλοσοφία να ενδυναμώσει τον ασθενή-πολίτη στην διαχείριση των δεδομένων υγείας του με το σύνθημα Get in Charge of your Own Data, επιτρέποντας στον ίδιο να μεταφέρει και να παρέχει πρόσβαση και συγκατάθεση στα δεδομένα υγείας του.

  Η πρόσφατη διάκριση και το τελικό συμβόλαιο  στο πλαίσιο του έργου Decipher PCP, είναι μία ακόμη επιβράβευση για την «Γνωμων Πληροφορικής Α.Ε». που έχει εμβληματικές επιτυχίες στην ηλεκτρονική υγεία στην χώρα μας  αλλά και στην Ευρώπη παρέχοντας τα τελευταία χρόνια υπηρεσίες πέραν την Ελλάδας σε σχετικούς οργανισμούς στην Μάλτα, το Λουξεμβούργο, το Βέλγιο, την Κύπρο. Η «Γνώμων Πληροφορικής A.E.» είναι μέλος του HL7 Hellas, του ΙΗΕ Europeκαι της ανοιχτής κοινότητας εταιριών που υποστηρίζουν τη διασυνοριακή υγεία σε όλη την Ευρώπη.

    

  Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις:
  Εύα Καρατζιώλη
  2310 804139, 2310804150
  email: e.karatzioli@gnomon.com.gr
  skype: e.karatzioli@gnomon.com.gr