Μετάβαση στο περιεχόμενο
 

 


  Επιστροφή

  H Γνώμων Πληροφορικής Α.Ε. επεκτείνει τη διεθνή παρουσία της με ένα νέο έργο διαλειτουργικότητας στην Ελβετία

  H Γνώμων Πληροφορικής Α.Ε. επεκτείνει τη διεθνή παρουσία της με ένα νέο έργο διαλειτουργικότητας στην Ελβετία

   

  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 12 Ιουνίου, 2017 – Η Γνώμων Πληροφορικής ΑΕ υπέγραψε ένα ακόμη συμβόλαιο με αντικείμενο την υλοποίηση λύσεων διαλειτουργικότητας στην Υγεία. Η Γνώμων Πληροφορικής ΑΕ σε συνεργασία με τον φορέα ΙΗΕ Europe υλοποιεί την πλατφόρμα δοκιμών για την υλοποίηση του Ελβετικού Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας του Ομοσπονδιακού Κράτους της Ελβετίας (Electronic Patient Dossier). Το EPD στοχεύει στη λειτουργική διασύνδεση μέσω των προδιαγραφών διαλειτουργικότητας του ΙΗΕ, όλων των σημείων παροχής υπηρεσιών υγείας στην Ελβετία μέχρι το τέλος του 2020. Η Γνώμων Πληροφορικής υλοποιεί τις αναγκαίες υποδομές πιστοποίησης για τις διαδικασίες συγκατάθεσης ασθενή και την εξουσιοδότηση πρόσβασης στα δεδομένα των ασθενών με βάσει τις Ελβετικές προδιαγραφές κατά ΙΗΕ, authorization decision request (CH: ADR) και Privacy Policy Query (CH: PPQ).

  Η Γνώμων Πληροφορικής ΑΕ έχει υλοποιήσει για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ένα σημαντικό μέρος των πληροφοριακών υποδομών που καθιστούν δυνατή τη διασυνοριακή παροχή ιατρικής περίθαλψης μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών, αξιοποιώντας τις σύγχρονες τεχνολογίες του διαδικτύου, της διασφάλισης του ιατρικού απορρήτου και των διεθνών κωδικοποιήσεων και προτύπων. Η Γνώμων Πληροφορικής ΑΕ υποστηρίζει πολλές ευρωπαϊκές χώρες στην υλοποίηση της στρατηγικής τους για τη διασυνοριακή υγεία.

  Η Γνώμων Πληροφορικής ΑΕ είναι μέλος του HL7 Hellas, του ΙΗΕ Europe και της ανοιχτής κοινότητας εταιριών που υποστηρίζουν τη διασυνοριακή υγεία σε όλη την Ευρώπη.

   

  Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις:

  Φανή Μόσχου, CMO

  Γνώμων Πληροφορικής Α.Ε.

  ( 2310 804150 *   f.moshou@gnomon.com.gr