Μετάβαση στο περιεχόμενο
 

 


  Επιστροφή

  Epione™ - Kαινοτόμος λύση διαχείρισης πόνου

  Η πλατφόρμα  Epione ™ (https://www.gnomon.com.gr/relief) που  είναι μια καινοτόμος λύση διαχείρισης πόνου, η οποία  υιοθετεί μια ολιστική προσέγγιση για την αντιμετώπιση του χρόνιου πόνου, ενισχύοντας τον ασθενή, παρουσιάστηκε  πρόσφατα στην πρώτη διεθνή συνάντηση των ενδιαφερόμερων φορέων στην Αθήνα.

   

  Στην συνάντηση συμμετείχαν  το Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής ΑΠΘ , το Ιατρείο Πόνου του Νοσ. ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης , η εταιρεία Γνώμων Πληροφορικής Α.Ε., οι οποίοι έχουν την ευθύνη της πραγματοποίησης  του έργουκαθώς και εκπρόσωποι συλλόγων ασθενών και  συγκεκριμένα, η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.), που είναι ο βασικός σύμβουλος από την πλευρά των ασθενών για τη διαμόρφωση της πλατφόρμας,
  ο Σύλλογος Ασθενών με Ημικρανία και Κεφαλαλγία Ελλάδος, ο Πρόεδρος  της PAIN ALLIANCE EUROPE και σύλλογοι ασθενών από Ισπανία, Γαλλία και Σουηδία. Στα πλαίσια της συνάντησης, ο κ. Καγγελίδης COO της Γνώμων Πληροφορικής Α.Ε., ανέφερε τους στόχους και την σκοπούς του έργου, θέτοντας στο επίκεντρο της συζήτησης την ενδυνάμωση των ασθενών και τον ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν σε αυτό, μέσω της EPIONE™, οι σύλλογοι ασθενών και οι υπάρχουσες υποστηρικτικές δομές τους. Στην συνέχεια, πραγματοποιήθηκε ζωντανή επίδειξη της εφαρμογής, όπου οι συμμετέχοντες είχαν την δυνατότητα να αλληλεπιδράσουν σε πραγματικό χρόνο και να εκφράσουν τα σχόλια και τους προβληματισμούς τους. Οι απόψεις και οι κριτικές υπήρξαν αρκετά επικοδομητικές, ενώ το ενδιαφέρον των εκπροσώπων από τους συλλόγους υπήρξε αρκετά έντονο για περαιτέρω αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογίων στην αυτοδιαχείριση της πάθησής τους, ενώ παράλληλα διαβεβαίωσαν ότι θα ενημερώσουν και τα μέλη τους για την μελλοντική χρήση της εφαρμογής από τους ίδιους.

  Τέλος, η ημερίδα έκλεισε με τα βασικά συμπεράσματα, καθώς και με το κάλεσμα του Αναπλ. Καθηγητή Παναγιώτη Μπαμίδη, επιστημονικά υπεύθυνου του έργου, προς τα μέλη των συλλόγων για μελοντική συνεργασία και ενεργό συμμετοχή τους στην δημιουργία υποστηρικτικής κοινότητας γύρω από την EPIONE™.  

   

  Η πλατφόρμα Epione™ παρέχει λειτουργίες τελευταίας τεχνολογίας για την εκπαίδευση των ασθενών, τη συνεργασία γιατρού ασθενούς, την αυτοδιαχείριση των ασθενών και τα εργαλεία παρακολούθησης και βασίζεται στην πλατφόρμα eHealthPass™ της Γνώμων Πληροφορικής Α.Ε. που επιτρέπει την ταχεία ανάπτυξη αυτών των προηγμένων λειτουργιών με βάσηδιεθνή πρότυπα ανταλλαγής ιατρικών δεδομένων. Η πλατφόρμα ehealthPassTM είναι μία λύση που επικεντρώνεται στον ασθενή και φέρνει τους ασθενείς σε επαφή με τα ιατρικά τους δεδομένα.

   

  Το όραμα της Epione™ είναι να προσφέρει μια θεραπευτική εμπειρία που θα έχει στο επίκεντρο τον ασθενή και θα προάγει τις έννοιες των πρακτικών που βασίζονται σε στοιχεία και της εξατομικευμένης ιατρικής.

  Στοχεύει στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των επισκέψεων ασθενών στις Μονάδες Πόνου, μειώνοντας το χρόνο που χρειάζονται οι κλινικοί ιατροί για να αποκτήσουν ιατρικό ιστορικό ασθενούς, στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της θεραπείας μέσω πολυπαραμετρικής παρακαλούθησης και ενημέρωσης των γιατρών για την πορεία κάθε ασθενούς ξεχωριστά, στην ενίσχυση του ασθενούς όσον αφορά την προσκόλληση του στο θεραπευτικό πλάνο και στην πληροφόρηση και εκπαίδευσή του. Τέλος, η Epione™ αισιοδοξεί να αποτελέσει το εργαλείο για την ανάπτυξη ενός υποστηρικτικού δικτύου ασθενών που σαν στόχο έχει την υποστήριξη και καθοδήγηση άλλων ασθενών με χρόνιο πόνο.

   

  Τέλος,  η Epione ™ εμποδίζει μη εξουσιοδοτημένες προσβάσεις, μπορεί να ενσωματώσει υπάρχοντες μηχανισμούς ελέγχου ταυτότητας και χρησιμοποιεί ασφαλή πρωτόκολλα επικοινωνίας για την ανταλλαγή πληροφοριών, ενώ τηρείται ο ευρωπαϊκός κανονισμός για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.