Μετάβαση στο περιεχόμενο
 

 


  Επιστροφή

  ΚΑΙ Η ΗΔΙΚΑ ΑΕ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α.Ε για την διασυνοριακή υγεία

  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 7 Σεπτεμβρίου, 2018 – Η Γνώμων Πληροφορικής A.E., υλοποιεί έργο διασυνοριακής ηλεκτρονικής υγείας μετά από διαγωνισμό που πραγματοποίησε η Ηλεκτρονική ΔΙακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε.). Το συγκεκριμένο έργο υλοποιείται στα πλαίσια του ανάπτυξης των ευρωπαικών υποδομών «ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ» (Connecting Europe Facility – CEF TELECOM) https://ec.europa.eu/digital-single-market/connecting-europe-facility) και αφορά την παροχή εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών διασυνοριακής περίθαλψης. Συγκεκριμένα αφορά το σχεδιασμό, υλοποίηση και θέση σε παραγωγική λειτουργία όλων των διασυνοριακών υπηρεσιών εκτέλεσης συνταγών που έχουν εκδοθεί από το Εθνικό Σύστημα της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης σε φαρμακεία άλλης ευρωπαϊκής χώρας και αντίστοιχα την εκτέλεση συνταγών που έχουν εκδοθεί σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα από φαρμακεία στην Ελλάδα. Στόχος του έργου είναι η παροχή υψηλής ποιότητας διασυνοριακής υγειονομικής περίθαλψης στους πολίτες της Ελλάδας που διαμένουν στο εξωτερικό, καθώς και σε πολίτες κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επισκέπτονται τη χώρα μας.

  Η Γνώμων Πληροφορικής ΑΕ έχει υλοποιήσει για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ένα σημαντικό μέρος των πληροφοριακών υποδομών που καθιστούν δυνατή τη διασυνοριακή παροχή ιατρικής περίθαλψης μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών, αξιοποιώντας τις σύγχρονες τεχνολογίες του διαδικτύου, της διασφάλισης του ιατρικού απορρήτου και των διεθνών κωδικοποιήσεων και προτύπων. Παρόμοια έργα έχουν ήδη υλοποιηθεί ή υλοποιούνται από την Γνώμων ΑΕ εκ μέρους διαφόρων οργανισμών υγείας σε Κύπρο, Ιρλανδία, Μάλτα, Λουξεμβούργο, Βέλγιο και Ελβετία.

  Η Γνώμων Πληροφορικής ΑΕ είναι μέλος του HL7 Hellas, του ΙΗΕ Europe και της ανοικτής κοινότητας εταιριών που υποστηρίζουν τη διασυνοριακή υγεία σε όλη την Ευρώπη.

   

  Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις:
  Φανή Μόσχου
  Γνώμων Πληροφορικής Α.Ε.
  2310 804142
  f.moschou@gnomon.com.gr